Conferință științifică internațională „Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective”
- vizualizări: 501
În contextul Zilei Internaționale a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, la Chișinău (Republica Moldova), Iași (România) și Lviv (Ucraina) va fi organizată conferința științifică internațională cu genericul „Femeile în cercetare: destine, contribuții, perspective”, ediția a IX-a. Evenimentul se va desfășura în zilele 8 și 9 februarie 2024, în format hibrid.
Manifestarea este organizată de Academia de Științe a Moldovei, Centrul Mitropolitan de Cercetări TABOR din Iași, Institutul European pentru Cercetări Multidisciplinare cu sediul în Buzău, Universitatea Liberă din Berlin, Germania, și Institutul de Etnologie al Academiei Naționale de Științe din Lviv.
La conferință sunt invitate să participe femei din diferite domenii de cercetare, inovare și tehnologie (științe sociale, economice, umanistice și arte, agricultură, biologie, mediu, medicină; științe exacte și inginerești).
Lucrările conferinței științifice se vor desfășura în 13 secțiuni.
Secțiunea 12. Sănătate: condiție primordială a dezvoltării durabile a societății/Health: a fundamental condition for the sustainable development of society, persoana responsabilă: dr. Alina Ferdohleb, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, alina.ferdohleb@usmf.md.
Participanții la conferință vor transmite comunicări însoțite de rezumate, precum și materiale foto și video ce reflectă activitatea în laboratoare, centre de cercetare, catedre didactice, ateliere de creație ș.a., pentru a realiza un tur virtual al activității femeilor în domeniul științelor și artelor, ce va fi publicat pe pagina web a AȘM în ziua deschiderii evenimentului. Termenul limită de prezentare a materialelor: 1 februarie 2024.
Detalii despre participarea la lucrările conferinței vedeți pe: https://www.moldova-independenta.md/conferinta-stiintifica-internationala-femeile-cercetare-destine-contributii-perspective-din-8-9
Persoana de contact: Liliana Condraticova, președintele Comitetului organizatoric, secretar științific general al AȘM, patrimoniuldeieri@gmail.com, condraticova.asm@gmail.com.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii